Tennis


Tennis is een balsport voor twee spelers (enkelspel) of paren (dubbelspel), waarbij een bal van gemiddeld 67 mm diameter (meestal geel met witte lijn) met een racket over een net gespeeld moet worden.

 

Tennis werd in de late middeleeuwen al door de elite gespeeld. In zijn hedendaagse vorm stamt het uit Frankrijk en wordt het gespeeld sinds 1873. De naam is afgeleid van het Franse woord "tenez!" – in het Nederlands: "pak aan!".

 

Bij tennis moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) worden geslagen. Het doel is om het de tegenstander(s) onmogelijk te maken de bal op dezelfde wijze terug te slaan. De sport wordt zowel recreatief als in wedstrijdverband beoefend. Tennissers zijn over het algemeen lid van tennisverenigingen. De Nederlandse overkoepelende organisatie voor de tennissport is de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond). In België zijn dat Tennis Vlaanderen[2] voor Vlaanderen en AFT voor Wallonië.

 

In ieder tennisseizoen zijn er vier grote toernooien, de zogenaamde grandslamtoernooien. In januari wordt de Australian Open gespeeld, in mei en juni het graveltoernooi van Roland Garros, in juni en juli het grastoernooi van Wimbledon, en ten slotte in augustus en september de US Open. (Wikipedia)

 

Voor meer informatie aangaande het ontstaan van onze tennisclub verwijs ik naar ons archief met info over het 75-jarig bestaan. Klik op de interne link hieronder.

Jaarlijks worden er verschillende recreatieve activiteiten georganiseerd, zoals een ladder-competitie voor de leden, Dommels Dubbels voor leden en niet-leden, het club-kampioenschap en nog allerlei andere. 

 

Naast het recreatieve hebben we ook het competitieve, waarbij we elk jaar met verschillende teams deelnemen aan de interclub, zowel in het voorjaar als het najaar. Vorig jaar nog kenden we een dames-ploeg die zowel Limburgs als Vlaams kampioen werd.

Meer info hieromtrent gaat terug te vinden zijn in het "Archief 2022". 

Jaarlijks is er ook ons open tornooi in augustus, met deelname van Belgische A-speelsters voor het sterren-circuit.

 

 In de sub-menu's van deze pagina vind je informatie terug aangaande de recreatieve en competitieve tennis-activiteiten op onze club.

 

Indien je interesse hebt om lessen te volgen kan je hieromtrent meer info vinden onder "Lessen" 

 

Wil je weten hoe je lid kunt worden, dan kan je op onderstaande link klikken met daarnaast onze clubregels voor tennis.