Padel

Ook in 2023 werden er allerhande padel-activiteiten georganiseerd. We hadden de carroussels, de up & down evenementen, de padel ladder alsook een Halloween tocht. Hoe al deze activiteiten zijn verlopen vinden jullie hieronder terug. Daarnaast was er ook de interclub in het voor- en najaar. Ook hiervan vinden jullie de uitslagen en verslagen terug.


Padel Carrousel

Op Metallic organiseren we op regelmatige basis onze padel carrousels. Dit is een leuk gegeven om met spelers van diverse niveau's in een leuk recreatief poulle systeem met en tegen elkaar te padellen. Meestal wordt er een hapje of drankje voorzien bij deze activiteiten. We hebben zelfs een speciale carnaval editie welke de meest geweldige sfeerfoto's teweeg brengt.


Padel Carrousel Feb 2023

Ook dit jaar werd er weer een carnaval padel carrousel georganiseerd. Hieronder wat ludieke beelden.


Tornooi winnaars clubleden 20-26 Maart 2023

 • Padel Gemengd 6 (P100-P200)      : Karen Dilissen / Bram Peeters winnen tegen Julie Goossens / Rudy Baeten
 • Padel Dames 7 (P50-P100)              : Nancy Boonen / Kim Van Tongeren
 • Padel Gemengd 5 (P200-P300)      : Martine Nijs / Roel Renckens
 • Padel Dames 6 (P100-P200)            : Julie Goossens / An-Marie Notelaers
 • Padel Heren 5 (P200-P300)             : Davy Dilissen / Yari Michielsens

Padel interclub voorjaar

Aan de voorjaars interclub namen 12 ploegen deel van onze club, waarvan 5 de eindronde hebben gehaald, 1 team Limburgs Kampioen werd en ook Vlaams Vice-kampioen.

Limburgs kampioen werd het team van Jana Van Hove in de reeks Dames P50. In de voorronde eindigden ze als 1ste in hun reeks met 9 pnt na 5 wedstrijden, voor De Nethe, Keiheuvel, Den Bruul, Koersel en Lommel TC.

In de eindronde voor het Limburgs Kampioenschap werd er gewonnen tegen De Nethe B (1/16de), Leopoldsburg A (1/8ste), gelijk gespeeld tegen Tienen B (1/4de), gewonnen tegen Laakdal A (1/2de) en de titel werd binnen gehaald tegen Keiheuvel B met 4-2.

Het team dat Limburgs Kampioen werd bestond uit Jana Van Hove, Lize Hendrikx, Lore Hendrikx, Ine Hendrikx, Stephanie Vriens, Melissa Vanderheyden en Jill Vande Kerkhof.

Door het feit dat Jana's team Limburgs Kampioen werd, mochten ze deelnemen aan het Vlaams Kampioenschap.

Hierin behaalden ze de finale, maar moesten de duimen leggen tegen El Citadel B uit Borsbeek. Het Vlaamse vice-kampioen team bestond uit Jana Van Hove, Lize Hendrikx, Lore Hendrikx en Jessyca Van Herreweghe.


Tornooi winnaars clubleden 19-25 Juni 2023

 • Padel Dames 7 (P50-P100)              :  Jessyca Van Herreweghe / Kim Van Tongeren winnen tegen Nancy Boonen / Ann Drieskens 

Padel glamping Durbuy 2023

Het recreatie-padel team organiseert een 2-daagse stage op Green Fields te Durbuy. Informatie qua prijs en mogelijkheden vind je hiernaast op de affiche.

Het event gaat door van 1 tot 2 Juli. Overnachting gebeurt in een glamping-tent.


Compilatie van de 2-daagse stage te Durby (1-2 Jul)


Verslag internetgazet Pelt

 

Koninklijke Tennis & Padel Club Metallic organiseerde een succesvolle padelstage op de Green Fields-site in Durbuy. Een 30-tal leden namen op 1 en 2 juli deel aan verschillende "padel-clinics" onder leiding van een P-1000 speler, Thomas Janssens. Tijdens deze tweedaagse kwamen vooral de uitvoering van "volley's", lobs, bandeja's en vibora's uitvoerig aan bod. 's Avonds was er een gezellige barbecue met kampvuur en werden er nieuwe vriendschapsbanden gesmeed.


Tornooi winnaars clubleden 07-13 Augustus 2023

Maandag 7 Augustus is ons Open Padel Tornooi (Metallic Parketvloeren Dilissen) van start gegaan. Verschillende club-leden hebben zich ingeschreven en de uitslagen van hun wedstrijden kunnen jullie volgen op de link hieronder 

 

Het padel-tornooi voor onze leden is afgelopen. 7 duo's hebben zich voor de eindronde kunnen plaatsen waarbij slecht 1 duo de tornooi-winst kon binnenhalen. Hieronder de duo's. 

 • Dames 7 (P50-P100)      : Lize Hendrix en haar partner uit Mol Tessa Vandenboer
  • Winnaars van het tornooi na 6/3, 6/0 winst in de finale
 • Heren 5 (P200-P300)    : Dennis Jacobs en Jordy Hex
  • Opgave in 1/2de finale bij 2/3 stand (spierscheur bij Dennis)
 • Heren 7 (P100-P100)      : Werner Rijken en Sander Janssens
  • Verliezen 1/4de finale met 2x 6/4
 • Dames 8 (P50-P50)        : Samira Achten en Tamara Achten
  • Verliezen 1/2de finale met 6/3, 6/2
 • Dames 8 (P50-P50)        : Marleen Schoemans en Binh Ngoc Truong
  • Verliezen 1/2de finale met 6/0, 6/2
 • Dames 5 (P200-P300)   : Kim Van Tongeren en Ann Drieskens
  • Verliezen 1/2de finale nipt met 6/3, 4/6, 10/7
 • Dames 5 (P200-P300)   : Sabine Hermans en An-Marie Notelaers
  • Verliezen 1/4de finale met 2x 6/1

 Aan alle clubleden die hebben deelgenomen, toch een dikke proficiat, een dubbele proficiat voor de eindronde-spelers, en een triple-proficiat aan de tornooi-winnaars Lize en Tessa !

 


Padel Up & Down evenementen

Op zaterdag 15 Jul vond het eerst Up & Down evenement op onze club plaats. Er was 1 sessie met 8 duo's. Via loting werden aan de 4 pleinen toegewezen. Bedoeling is om via 5 wedstrijden van 20 minuten, de laatste te spelen op terrein 1. Na de 1ste wedstrijd blijven de verliezers op plein 4 staan alsook de winnaars op plein 1. De anderen schuiven naargelang winst (naar eerstvolgend plein met lager nummer) of verlies (eerstvolgende plein met hoger nummer) door. Winnaar is het duo dat de laatste wedstrijd op plein 1 wint.

De 1ste editie werd gewonnen door Werner Rijken en Rene Jongeneelen. De 2de editie bestond uit 2 sessies. De namiddagsessie werd gewonnen door Luc Ooms en Christopher Raucy en de avondsessie door Jordy Pellens en Jordy Hex:

De volgende editie vond plaats op zaterdag 9 September.  Winnaars werden Nancy Boonen en An-Marie Notelaers


Padel zomerladder

Onze club organiseert deze zomer vanaf 14 Aug tot 15 Nov 2023 een padel laddercompetitie. In de onderstaande link vind je het competitiereglement en daarnaast de wedstrijden. 48 teams hebben zich ingeschreven.

 • 1ste ronde : 14 Aug - 03 Sep 2023
 • 2de ronde : 04 Sep - 24 Sep 2023
 • 3de ronde : 25 Sep - 15 Okt 2023
 • 4de ronde : 16 Okt -  05 Nov 2023

Eindstand in the link hieronder.


HOOK Test-event

 

Zondag 3 September van 14:00 tot 17:00 uur is er de mogelijkheid om op onze padel-terreinen de HOOK padel-rackets te testen.

 Voor meer informatie kan je Gunther Melotte contacteren.


Ontmoetingen

Omdat het niet altijd competitief moet organiseert ons padel-team ook ontmoetingen met andere clubs waar het niet om de prijzen maar wel om de gezelligheid gaat. Dit jaar waren er 2 ontmoetingen tegen Kolonie.


Ontmoeting in Lommel Kolonie - 17 Sep 2023

Zondag 17 September was er de 2de ontmoeting tegen Lommel Kolonie. Padel-speler/sters konden zich inschrijven om tegen duo's van Kolonie te spelen. De vorige ontmoeting vond plaats in het voorjaar in Metallic en werd uiteindelijk gewonnen door Kolonie.

Metallic heeft deze ontmoeting nipt gewonnen op spelletjes, want de wedstrijden eindigden op 13-13. Spelletjes was het 63-68. Tussenstand dus 1-1, maar hopelijk blijft dit initiatief behouden want iedereen vond het best gezellig. Nieuwe data's worden volgend jaar afgesproken. Hieronder wat sfeerfoto's>


Vrijwilligers gevraagd voor Padel Metallic Halloween-activiteit.

En voor de organisatie van de Halloween-tocht hebben we natuurlijk ook nog wat helpende handjes nodig :)

 • Voor de opbouw en de afbraak, om onderdeel te zijn van onze super akelige tocht of om onze lesgever bij te staan op de vier pleinen.
 • Genoeg te doen dus en alle hulp is meer dan welkom! 

Degenen die interesse hebben om hieraan mee te helpen,  mogen zich hieronder registreren.


Padel Metallic Halloween-activiteit

 

 

Dit is zowel voor leden als niet-leden !!

 • Kinderen van 8 tot 18 jaar kunnen van 17.30 uur tot 18.30 uur een initiatieles padel volgen.
 • Start Halloweentocht: 19.30 uur 

 

Inschrijven via de QR-code hiernaast of via de link hieronder


Padel Metallic Halloween-activiteit

Afgelopen vrijdag heeft het padel-activiteiten comite een geslaagde padel-initiatie georganiseerd, gevolgd door een leuke Halloween-tocht. Meer dan 60 deelnemers namen deel en konden na de tocht genieten van speciale "Halloween"-snacks. Dank aan de organisatie en vele vrijwilligers die hieraan hebben meegeholpen.

Hieronder enkele sfeerfoto's.


Padel interclub najaar

In het najaar start de VTV met 2 padel interclub competities : de Padel Senior Cup en de Padel Mixed Cup.

De Cornet Padel Senior Cup is een teamcompetitie voor heren en dames +40 jaar van clubs die aangesloten zijn bij Tennis en Padel Vlaanderen. Spelers kunnen deelnemen vanaf het jaar dat ze 40 jaar worden. Reglement Cornet Padel Senior Cup.

Volgende ploegen van Metallic hebben in deze competitie ingeschreven : (puntenreeks - kapitein)

De Cornet Padel Senior Cup gaat door van 8 Sep tot maximaal 17 Dec. Ontmoetingen zijn 2-wekelijks.

 

De Cornet Mixed Cup is niet leeftijdsgebonden en gaat door op dezelfde data als de Cornet Senior Cup. Reglement van de Cornet Mixed Cup.

Hier hebben de volgende teams van Metallic zich ingeschreven :

De tegenstanders zijn momenteel bekend net als de speeldata. Klik op de naam van de kapitein om te weten in welke poule er wordt gespeeld en wanneer. Er is ook een overzicht van de speeldata in "Agenda 2023".

De aanvangsuren zijn de standaard uren van de VTV en kunnen door de thuisspelende ploeg nog worden aangepast in Elite 2.0. Het variabel aanvangsuur kan worden terug gevonden in het reglement van de desbetreffende competitie. Zie links hierboven.

Ter info : 

In alle afdelingen worden wedstrijden gespeeld naar 2 winnende sets tot 6 waarbij een eventuele 3e set een match tie-break (tot 10) is. Er wordt gespeeld met Golden Point.

"Golden Point is het beslissende punt van de game dat zal gespeeld worden bij een gelijke stand van 40-40 (deuce). Het duo dat aan terugslag is mag de zijde kiezen (pare of onpare zijde). Het ontvangende duo mag bij het ontvangen van de opslag in dit punt niet wisselen van speelpositie (links/rechts). "

 We hebben 29 thuisontmoetingen waarvoor gesupporterd kan worden. 

 

Bij de thuiswedstrijden zijn er pizza's te verkrijgen. Wel tijdig bestellen bij Caroline of Inge !

Check "De Metallic" voor de verschillende keuzes.

 

 Update :

De start van de interclub komt dichterbij... De terreinen voor de thuiswedstrijden werden reeds geboekt op basis van de gekende gegevens in Elite.

Hier volgen nog enkele praktische richtlijnen :

 • Voor aanvang
  • Kijk de spelerslijst na in Elite 2.0 om te zien of jullie teamgenoten er op staan. Indien dat niet het geval zou zien, gelieve Christophe Raucy te verwittigen.
  • Kijk de terreinreservaties even na voor je ploeg
  • Verzend de uitnodigingsmail naar de tegenstander (via Elite 2.0 - Pas het merk van de ballen aan - vermeld eventueel het feit dat er pizza's te verkrijgen zijn)
  • Is je starttijd anders dan standaard voorzien, pas dit dan aan in Elite 2.0 Niet meer mogelijk. Had moeten gebeuren voor 31 Aug 2023.
 • Tijdens de ontmoeting
  • Bij voorkeur worden de duo's en uitslagen per rotatie in de bar ingegeven. Hiervoor zal een laptop ter beschikking zijn.
  • Papieren scorebladen en ballen zullen eveneens in de bar ter beschikking zijn
  • Ballen (HEAD Pro) kunnen aangekocht worden aan 6 Euro per koker (2 kokers nodig per ontmoeting)
 • Na de ontmoeting
  • Uitslagen indienen in Elite 2.0. Indien dit niet lukt, de uitslagen invullen op het papieren scoreblad, laten ondertekenen door beide kapiteins en doorsturen naar Christophe Raucy via Whatsapp.

Uitslagen

 • Vrijdag 08 Sep
  • 19:00  : TC Den Bruul       - K. Metallic TC            : Cornet Padel Mixed Cup  - Gemengd 5 - Team A  - Poule CB ( Christophe Raucy)
  • 19:00  : K. Metallic TC      - TC Mol                          : Cornet Padel Mixed Cup  - Gemengd 5 - Team B  - Poule CC (Stefanie Bloemen)
 • Zaterdag 09 Sep
  • 09:00  : K. Metallic TC      - TC Wezel                     : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 4    - Team A  - Poule AM (Pascal Duysters)
  • 10:00  : K. Metallic TC      - TC Tessenderlo         : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 6   - Team A - Poule AH (Rene Jongeneelen)
  • 14:00  : K. Metallic TC      - TC Meulenberg         : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 5   -  Team A - Poule BS (Frank Winters)
  • 14:00  : TC Meulenberg   - K. Metallic TC            : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 5   -  Team B - Poule BN ( Mark Aerts)
 • Zondag 10 Sep
  • 09:30  : K. Metallic TC      - KTC Meulenberg      : Cornet Padel Senior Cup - Dames 40 5 - Team A - Poule AB ( Yvonne Keijzers)
  •  09:30  : TC Mol                    - K. Metallic TC            : Cornet Padel Mixed Cup   - Gemengd 3 - Team A - Poule AM (Rudy Baeten)
  • 14:00 : K. Metallic TC       - Lommelse TC            : Cornet Padel Mixed Cup   - Gemengd 2 - Team A - Poule N (Gunther Melotte)
  • 14:00 : Keiheuvel              - K. Metallic TC             : Cornet Padel Mixed Cup   - Gemengd 3 - Team A - Poule BE (Nancy Boonen)
  • 14:00  : K. Metallic TC      - GT Tessenderlo        : Cornet Padel Mixed Cup   - Gemengd 4 - Team B - Poule BH (Bieke Broekx)
 • Vrijdag 15 Sep
  • 19:00  : Padel Peer            - K. Metallic TC            : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 4    - Team A  - Poule AM (Pascal Duysters)
 • Vrijdag 22 Sep
  •  19:00  : K. Metallic TC      - Lommelse TC            : Cornet Padel Mixed Cup  - Gemengd 5 - Team A  - Poule CB ( Christophe Raucy)
 • Zaterdag 23 Sep
  • 10:00  : K. Metallic TC       - TC Leopoldsburg    : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 6   - Team A - Poule AH (Rene Jongeneelen)
  • 14:00  : TC De Mangel      - K. Metallic TC            : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 5   -  Team A - Poule BS (Frank Winters)
  • 14:00  : K. Metallic TC      - TC Ham                        : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 5   -  Team B - Poule BN ( Mark Aerts)
 • Zondag 24 Sep
  • 09:30  : KTC Berkenbos  - K. Metallic TC             : Cornet Padel Senior Cup - Dames 40 5 - Team A - Poule AB ( Yvonne Keijzers)
  • 09:30  : K. Metallic TC      - Padel Peer                   : Cornet Padel Mixed Cup   - Gemengd 3 - Team A - Poule AM (Rudy Baeten)
  • 10:00 : K. Metallic TC       - TC Bree                         : Hoegaarden Tennis Team Cup - Dubbel Gemengd 25 6 - Team A - Poule C (Anja Slegers)
  • 14:00  : GT Tessenderlo  - K.Metallic TC              : Cornet Padel Mixed Cup   - Gemengd 2 - Team A - Poule N (Gunther Melotte)
  • 14:00  : K. Metallic TC      - TC Nuclea                    : Cornet Padel Mixed Cup   - Gemengd 3 - Team A - Poule BE (Nancy Boonen)
  • 14:00  : TC Mol                    - K. Metallic TC             : Cornet Padel Mixed Cup   - Gemengd 4 - Team B - Poule BH (Bieke Broekx)
 • Vrijdag 29 Sep
  • 19:00   : K. Metallic TC      - Lommelse TC            : Cornet Padel Mixed Cup  - Gemengd 5 - Team B  - Poule CC (Stefanie Bloemen)
 •  Vrijdag 06 Okt
  • 19:00   : TC Ham                 - K. Metallic TC             : Cornet Padel Mixed Cup  - Gemengd 5 - Team A  - Poule CB ( Christophe Raucy)
 •  Zaterdag 07 Okt
  • 09:30   : TC Heusden         - K. Metallic TC            : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 6   - Team A - Poule AH (Rene Jongeneelen)
  • 14:00   : K. Metallic TC      - TC Driehoeven          : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 5   -  Team A - Poule BS (Frank Winters)
  • 14:00   : TC Heusden         - K. Metallic TC             : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 5   -  Team B - Poule BN ( Mark Aerts)
  • 17:00  : K. Metallic TC       - TC Neerpelt                : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 4    - Team A  - Poule AM (Pascal Duysters)
 •  Zondag 08 Okt
  • 09:30  : K. Metallic TC      - KTC Paal                       : Cornet Padel Senior Cup - Dames 40 5 - Team A - Poule AB ( Yvonne Keijzers)
  • 09:30  : Leopoldsburg     - K. Metallic TC             : Cornet Padel Mixed Cup   - Gemengd 3 - Team A - Poule AM (Rudy Baeten)
  • 14:00  : K. Metallic TC      - TC Alken                       : Cornet Padel Mixed Cup   - Gemengd 2 - Team A - Poule N (Gunther Melotte)
  • 14:00  : Lommelse TC      - K. Metallic TC             : Cornet Padel Mixed Cup   - Gemengd 3 - Team A - Poule BE (Nancy Boonen)
  • 14:00  : K. Metallic TC      - TC Koersel                   : Cornet Padel Mixed Cup   - Gemengd 4 - Team B - Poule BH (Bieke Broekx)
 •  Vrijdag 13 Okt
  • 19:00  : TC Den Bruul       - K. Metallic TC            : Cornet Padel Mixed Cup  - Gemengd 5 - Team B  - Poule CC (Stefanie Bloemen)
 • Vrijdag 20 Okt
  • 19:00  : K. Metallic TC      - TC Mol                           : Cornet Padel Mixed Cup  - Gemengd 5 - Team A  - Poule CB ( Christophe Raucy)
  • 19:00  : TC Neerpelt         - K. Metallic TC              : Cornet Padel Mixed Cup  - Gemengd 5 - Team B  - Poule CC (Stefanie Bloemen)
 • Zaterdag 21 Okt
  • 10:00  : K. Metallic TC      - TC Excelsior Hasselt : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 6   - Team A - Poule AH (Rene Jongeneelen)
  • 14:00  : Padel Peer            - K. Metallic TC             : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 5   -  Team A - Poule BS (Frank Winters)
  • 14:00  : K. Metallic TC      - TC Basveld                  : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 5   -  Team B - Poule BN ( Mark Aerts)
  • 17:00  : TC Bocholt           - K. Metallic TC              : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 4    - Team A  - Poule AM (Pascal Duysters)
 • Zondag 22 Okt
  • 09:30  : K. Metallic TC      - TC Winterslag             : Cornet Padel Senior Cup - Dames 40 5 - Team A - Poule AB ( Yvonne Keijzers)
  • 14:00  : TC Neerpelt          - K. Metallic TC             : Cornet Padel Mixed Cup   - Gemengd 3 - Team A - Poule AM (Rudy Baeten)
  • 14:00  : K. Metallic TC      - TC Ham                         : Cornet Padel Mixed Cup   - Gemengd 2 - Team A - Poule N (Gunther Melotte)
  • 14:00  : K. Metallic TC      - TC Den Bruul              : Cornet Padel Mixed Cup   - Gemengd 3 - Team A - Poule BE (Nancy Boonen)
  • 14:00  : TC Ham                 - K. Metallic TC              : Cornet Padel Mixed Cup   - Gemengd 4 - Team B - Poule BH (Bieke Broekx)
  • Donderdag 26 Okt
   • 19:00 : K. Metallic TC      - TC Heusden                 : Cornet Padel Mixed Cup   - Gemengd 4 - Team B - Poule BH (Bieke Broekx)
  • Vrijdag 03 Nov
   •  19:00 : TC Keiheuvel       - K. Metallic TC             : Cornet Padel Mixed Cup  - Gemengd 5 - Team A  - Poule CB ( Christophe Raucy)
  • 19:00  : K. Metallic TC     - TC Wezel                       : Cornet Padel Mixed Cup  - Gemengd 5 - Team B  - Poule CC (Stefanie Bloemen)
  • Zaterdag 04 Nov
   • 09:30  : Padel Peer           - K. Metallic TC             : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 6   - Team A - Poule AH (Rene Jongeneelen)
   • 14:00  : K. Metallic TC     - TC Bocholt                   : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 5   -  Team A - Poule BS (Frank Winters)
   • 14:00  : Padel Peer           - K. Metallic TC             : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 5   -  Team B - Poule BN ( Mark Aerts)
   • 17:00  : K. Metallic TC     - TC Berkenbos             : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 4    - Team A  - Poule AM (Pascal Duysters)
  • Zondag 05 Nov
   • 09:30 : TPC Koersel         - K. Metallic TC              : Cornet Padel Senior Cup - Dames 40 5 - Team A - Poule AB ( Yvonne Keijzers)
   • 09:30 : K. Metallic TC      - TC Wezel                       : Cornet Padel Mixed Cup   - Gemengd 3 - Team A - Poule AM (Rudy Baeten)
   • 14:00 : TC Mol                    - K. Metallic TC              : Cornet Padel Mixed Cup   - Gemengd 2 - Team A - Poule N (Gunther Melotte)
   • 14:00 : TC Field                 - K. Metallic TC              : Cornet Padel Mixed Cup   - Gemengd 3 - Team A - Poule BE (Nancy Boonen)
   • 14:00 : K. Metallic TC      - TC Heusden                 : Cornet Padel Mixed Cup   - Gemengd 4 - Team B - Poule BH (Bieke Broekx)

Hieronder de eindronde uitslagen van de 3 teams.

 •  Vrijdag 24 Nov
  • 19:00  : K. Metallic TC - Tenniscentrum Alken :  Cornet Padel Mixed Cup  - Gemengd 5 - 1/4de Finale ( Christophe Raucy)
 • Zaterdag 25 Nov
  • 09:30 :TC Herentals -K. Metallic TC                     : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 6 - 1/4de Finale (Rene Jongeneelen)
  • 14:00 : K. Metallic TC - TC Heusden                     : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 5   - 1/4de Finale  (Frank Winters)
 • Vrijdag 01 Dec
  • 19:00 : TC Lanaken - K. Metallic TC                      : Cornet Padel Mixed Cup - Gemengd 5 - 1/2de Finale (Christophe Raucy)
 • Zaterdag  02 Dec
  • 10:00 : K.  Metallic TC  - TC Wimbledon A          : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 6 - 1/2de Finale (Rene Jongeneelen)
  • 14:00 : K.  Metallic TC  - KTC Waterschei            : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 5 - 1/2de Finale (Frank Winters)
 • Zaterdag  09 Dec
  • 09:30 : TC As - K. Metallic TC                                    : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 6 -  Finale (Rene Jongeneelen)
  • 14:00 : TC Kermt - K. Metallic TC                            : Cornet Padel Senior Cup - Open 40 5 -  Finale (Frank Winters)

Padel initiatie-dag G-Sporten Pelt - Donderdag 23 Nov 2023

Donderdag 23 November 2023 wordt er een initiatiedag G-Sporten in Pelt georganiseerd door G-sportcentrum Dommelhof Pelt i.s.m. MOEV-Limburg.

 

Wat is MOEV Limburg ?

MOEV zet alle leerlingen uit het kleuter-, basis- en secundair onderwijs aan tot een fitte, gezonde en veilige levensstijl. MOEV wil alle leerlingen plezier laten beleven door te bewegen. Daarom motiveert en ondersteunt MOEV scholen bij de uitwerking van hun bewegings- en sportbeleid.

M (Motivatie) O (Ondersteuning) - E (Expertise) - V (Vernieuwing - Vlaanderen - Vitaliteit)

Meer info is terug te vinden op hun website

 

Op onze club worden er tussen 10 uur en 14:15 padel initiatie-lessen gegeven door Sven Janssen en Tom Oversteyns aan leerlingen van het buitengewoon secundair onderwijs uit Maaseik en Lummen.

 • Sessie 1 : 10:00 - 11:15 - Groep 1 Maaseik (15 ll)
 • Sessie 2 : 11:15 - 12:30 - Groep 1 Lummen (20 ll)
 • Sessie 3 : 13:00 - 14:15 - Groep 2 Maaseik (15 ll)

 


Padel carroussel voor beginners (Pimp your padel) - Zaterdag 9 Dec 2023

Zaterdag 9 Dec 2023 werd er ook een padel-carrouseel voor beginners georganiseerd door het Metallic-padel team (pimp your padel). Alle sessies waren in een mum van tijd volgeboekt.


Najaars padel interclub : Team Frank regionaal kampioen na 0-4 winst in finale tegen Smash Kermt !

  

Update : Het team van Frank Winters mag zich regionaal kampioen noemen na 0-4 winst in de finale tegen en in Smash Kermt. De eerste rotatie werd aangevat met Frank Winters / Tom Eerdekens en Mario Theeuwen / Jordy Hex. Mario en Jordy wonnen met 6/4 en 6/1. Bij Frank en Tom was het spannend in de 2de set die uiteindelijk met 7/6 binnen werd gehaald. 1ste set was 6/3. Na deze 2 wedstrijden was nog 1 set nodig om regionaal kampioen te worden.

 In de 2de rotatie starten Tom / Jordy en Frank / Mario. Uiteindelijk waren het Tom en Jordy die de benodigde set als eerste wonnen en de winst was een feit. Uiteindelijk werd het nog 0-4. Tom / Jordy wonnen met 6/4 - 6/7 - 10/3 en Frank / Mario met 6/4 en 7/6.

 Proficiat aan het hele team en success volgende week in Vilvoorde bij het Vlaams Kampioenschap.

 Dit gaat door van 15-17 December 2023 . Locatie: YCFive Sports Complex - Havenstraat 72 - 1800 Vilvoorde)

 

Het team van Frank  speelt de Senior Cup Open - Reeks 5  (500-800 pnt)

 • Halve finale zaterdag 16 Dec 2023 om 14 uur
 • Finale zondag 17 Dec 2023 om 14 uur

Het team van Frank is rechtstreeks geplaatst voor de halve finale en mogelijke tegenstanders zijn Tienen of Evergem

 

Voorafgaand aan deze finale (14:00 uur in de namiddag) werd er in de voormiddag nog een finale gespeeld door het team van Rene. Deze ging door in en tegen TC As. Spijtig genoeg slaagden zij er niet in om deze te winnen. De eindstand uiteindelijk was 3-1, maar al bij al een hele prestatie en proficiat aan alle de team-leden : Werner Rijken - Werner Willems - Peter Monten - Paul Fransen - Eddy Kiggen - Christophe Raucy - Rene Jongeneelen

 

Er was ook nog een derde team dat de eindronde mocht spelen. Het team van Christophe werd spijtig genoeg in de halve finales uitgeschakeld door TC Lanaken na een verdienstelijk gelijkspel : 2-2. Het team van Christophe : Jelle Plessers - Carmen Vetters - Wouter Klok - Christophe Raucy


Halve finale Vlaams Kampioenschap is eindhalte voor Team Frank

 

 

 

 

Het Team Frank, speelde zaterdag de halve finale van het Vlaams Kampioenschap in Vilvoorde tegen MVP Padel uit Evergem met steun van heel wat supporters. Na de eerste rotatie was de stand 1-1 waarbij Evergem 1 set meer had gewonnen. Frank zijn team had dus minstens nog 1 overwinning en 1 set nodig. Spijtig genoeg lukte die extra set niet meer, ondanks een 2de overwinning. Eindstand 2-2, maar 4-5 in sets. 

Toch een pracht-prestatie van dit team dat de titel van Regionaal Kampioen mag opsteken !

 

(Uiteindelijke winnaar in de finale werd TC Kortemark na 4-0  winst tegen Evergem.)

 


Eindejaarstornooi padel & TENNIS meet PADEL op 29/30/31 December 2023


Einde van het jaar volgt er een exclusief leden-tornooi. Dus geen Jingle Bell padel carroussel maar een eindejaarstornooi in Kerstsfeer. Het is een open tornooi (alle combinaties zijn dus mogelijk) en de reeksen die we aanbieden zijn :

 • Samen 150 - Samen 300 - Samen 400 - Samen 600

Dit is het maximum aantal punten dat het team mag hebben om deel te nemen in die reeks. (vb. 50/50 voor reeks 150 mag ook natuurlijk)

Er zijn 8 duo's mogelijk per reeks. Inschrijvingsgeld is 5 Euro.

 

Ook al speel je niet, het zal de moeite zijn om langs te komen. Er wordt gezorgd voor lekker eten, drinken en een toffe eindejaarssfeer.

Planning

 • Vrijdag 29 December
  • Start van Open 150 reeks poule-wedstrijden om 18:00 uur. Wedstrijd-schema is HIER terug te vinden
  • Start van Open 600 reeks poule-wedstrijden om 20:30 uur. Wedstrijd-schema is HIER terug te vinden
 • Zaterdag 30 December
  • Start van Open 300 reeks poule-wedstrijden om 09:00 uur. Wedstrijd-schema is HIER terug te vinden
  • Start van Open 400 reeks poule-wedstrijden om 11:30 uur. Wedstrijd-schema is HIER terug te vinden
  • 1/2de Finale Open 150 reeks om 14:00 uur
  • Finale Open 150 reeks om 15:00 uur
   • Start TENNIS meet PADEL workshop om 16:00 uur tot 18:00 uur
  • 1/2de Finale Open 600 reeks om 18:00 uur
  • Finale Open 600 reeks om 19:00 uur

Tussen 16:00 en 18:00 uur is er ook een workshop "TENNIS meet PADEL". Hierin krijgen tennis-leden welke nog geen padel-lid zijn de kans om een leuke initiatie te volgen in het padel-gebeuren. De bijdrage is 6 euro, inclusief drankje. 

Nadien wordt er een gezellig mini-Kerstfeest georganiseerd met lekkers om te eten en te drinken. (zie rechtste affiche hierboven)

1 inschrijving per formulier en uw inschrijving is pas definitief wanneer de bijdrage is overgemaakt op rekening : BE11 2350 4212 1048. Inschrijvingen zijn beperkt, wees er dus snel bij.

 • Zondag 31 December
  • 1/2de Finale Open 300 reeks om 10:00 uur
  • Finale Open 300 reeks om 11:00 uur
  • 1/2de Finale Open 400 reeks om 11:00 uur
  • Finale Open 400 reeks om 12:00 uur

De finalisten en winnaars van de verschillende reeksen op ons padel eindejaarstornooi zijn :

 • P150 : Tom Geysen / Cilla Lenaerts winnen tegen Jill Vanderstraeten / Stefanie Scrayen
 • P300 : Joris Tijsen / Geert Verduyckt winnen van Mark Aerts / Lieven Boes
 • P400 : Wouter Klok / Carmen Vetters winnen tegen Werner Willems / Eddy Kiggen
 • P600 : Geert Dreesen / Erwin Hensen winnen van Frank van Hooff en Werner Hulsbosch

Tussen het eindejaarstornooi door was er nog een "workshop TENNIS meet PADEL" van 16 tot 18 uur met naast de pleinen ook nog heel wat standjes waar bier, jenever en allerlei ander lekkers kon worden genuttigd. Hieronder enkele sfeerbeelden. De APP (After Padel Party) heeft nog tot de late uurtjes geduurd.