Padel

Aanleg padelpleinen


Opening nieuwe padelpleinen


Padelterreinen bij Tennisclub Metallic ingespeeld (verslag Internetgazet Pelt - 23 Okt 2022)

In "Knack" van deze week staat een sarcastisch pamflet over "de opmars van een weerzinwekkende sport". Het is van de hand van Knack-journalist Jeroen Zuallaert en het handelt over padel. "Het is overal, verbreidt zich als een lopend vuurtje, en het moet dringend stoppen," schrijft hij. Het is nog maar de vraag of dat zal lukken, want het padellen - hopelijk de juiste spelling, want de Woordenlijst der Nederlandse Taal vermeldt het niet - is niet meer tegen te houden.

Padel is een mengeling van tennis en squash; het wordt altijd met vier spelers in een kooi gespeeld, waarbij men een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net moet slaan. Zowal racket als bal zijn anders dan die in het tennis.

Omdat het minder kracht vergt dan tennis, is padellen populair bij mensen die niet het lijf van een atleet hebben. Iedere tennisclub, die naam waardig, plaatst dan ook snel padelkooien. In juli sprong de Neerpeltse Tennis Club op de kar en offerde daarvoor enkele tennisterreinen op.

 

Vandaag opende schepen van sport Leen Gielen (foto) gracieus de vier nieuwe padelterreinen van het Padelpark van de Koninklijke Metallic Tennisclub. Terreinen die nieuw aangelegd werden op grond die vooraf, vanwege de historische verontreiniging, werd gesaneerd.

"Padel is meer dan een hype; het is een laagdrempelige en gezellige sport," zei de schepen, die aantoonde dat ze het padellen onder de knie heeft. Ze loofde de tennisclub, die voor de viering van haar 80ste verjaardag staat, en kondigde aan dat men in de komende weken zal werken aan de omgevingsaanleg en de aanplantingen rond de terreinen. De tennisclub engageert zich voor de totale renovatie van het clubgebouw en van de clubkantine. Metallic telt 250 leden, maar de verwachting is dat het padellen meer geïnteresseerden zal aantrekken, zei clubvoorzitter Eric van Mierlo.

Dit weekend worden er bij Metallic diverse activiteiten georganiseerd waarbij men met padel kan kennismaken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Officiële opening van de nieuwe padelpleinen op Metallic door de Peltse schepen van sport, Leen Gielen en Christophe Raucy, vice-voorzitter van de club.


Padel carrousel

Op 5 December 2022 was er opnieuw een padel carrousel. De wisselbeker ging deze keer naar Frank Winters en Jef Luykx