75-Jarig bestaan Metallic


klik op de foto om de uitnodiging te lezen.
klik op de foto om de uitnodiging te lezen.


Bericht aan alle oud-leden !

We zouden het fijn vinden als u de hele dag aanwezig kan zijn en met ons mee-sport en  feest,  maar U bent uiteraard welkom wanneer het U past. Om de organisatie in goede banen te leiden, vragen we U om ten laatste op 16 juni via bijgevoegd inschrijvingsformulier of via de inschrijvingsknop hierboven in te schrijven. Uw inschrijving is pas definitief na het ontvangen van het gepaste bedrag.

Wij hopen u zondag 25 juni te ontmoeten op onze Metallic Tennis Club!               

 

Namens alle leden en bestuur ,

 Eric van Mierlo, Voorzitter


Programma 25 Juni 2017

9:15          : Welkom en aanmelden

10:00      : Start DG tornooi 75 jaar Metallic

11:00       : Receptie voor leden en oud-leden

13:00      : Soep met broodjes

14:00      : vervolg DG tornooi 75 jaar Metallic

15:30       :  Verjaardagstaart 75 jaar Metallic

17: 30      :  Feestelijk buffet


Welkomswoord & Interview

Welkomswoord door de voorzitter Eric Van Mierlo

Interview van Marlene de Wouters afgenomen door Riet Verheyen. Marlene bracht speciaal een bezoek aan onze club ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan omdat zij in haar jeugdjaren op Metallic heeft gespeeld.Verloop van de dag (door Jan Coninx) met sfeerfoto's

Afgelopen zondag, 25 juni , hadden we uitgekozen om het 75 jarig bestaan van onze club te vieren. We , daarmee bedoel ik ons werkgroepje , dat sinds vorig jaar oktober regelmatig bijeen kwam , om het feest op poten te zetten. Als we er nu op terugkijken dan blijkt dat we weerkundig goed gegokt hebben: geen regen , niet te warm ,kortom aangenaam tennisweer !

De dagen vooraf hadden we in een goeie ambiance tentjes gezet, vlaggenmasten geplaatst , tafels en stoelen gezorgd , het terrein en pleinen netjes opgepoetst… we waren er klaar voor ! 

 

Vanaf 9.30 uur kwamen de eerste sporters reeds toe want in de voormiddag begon dan ook het Dubbel Gemengd Tornooi, ingericht voor deze gelegenheid.  Even later klonken de klanken van een draaiorgeltje  om de gasten voor de receptie te verwelkomen. Tijdens de receptie luisterden de 140 aanwezigen geboeid naar de toespraak van de VTV voorzitter van Limburg .Uiteraard genoot iedereen van het verhaal van Marlène de Wouters , die in haar jeugdtijd  op Metallic  wedstrijden speelde en nu nog graag eens  terugkwam om herinneringen boven te halen .

De gemeente was goed vertegenwoordigd door schepen Ann Van Dorpe en Burgemeester Jaak Fransen , die tot laat in de namiddag  geboeid bleef hangen ! Onze voorzitter Eric van Mierlo bedankte alle aanwezigen en gaf aan dat onze club ,met z’n 75 jaren klaar is voor de toekomst !

Alle aanwezigen konden zich laten fotograferen voor een tennis-decor bij Marieke , dit leverde  mooie plaatjes op ! Na de receptie was het tijd om je tenniscapaciteiten ten toon te spreiden: iedereen kon deelnemen aan de “Serveercup” olv Christophe Raucy en de proeven bestonden uit precisie  en snelheid bij de opslag . Dit bracht heel wat animo bij het supporterende publiek ! De prijs met de grootste snelheid werd gewonnen door Tjorben Cuyvers (met 136 km), de prijs voor de nauwkeurigheid is naar Toon Oversteyns gegaan.

Nadien werd dan het tweede deel van het Tornooi terug hervat . Tussendoor een kleine pauze voor de verjaardagstaart: Metallic 75 !  De winnaars van het tornooi  waren  Tine van Brabant / Michel Michielsens,  Betty Schultink / Thomas Daniëls en Frank en Annemie Ectors.

Rond 18.00 uur, toen de prijzen uitgedeeld waren , werd een mooie groepsfoto gemaakt en daarna was het tijd voor aperitief en een Feestelijk Buffet, verzorgd door onze uitbaters Guy , Annette en Katrien . Het was een mooie en geslaagde dag in de geschiedenis van onze Metallic Tennis Club !

Dank aan alle aanwezigen ,alle spontane helpers en vooral ook aan ons comité: Mariette Van Dam, Christianne Lenssen , Josee Evens ,Hilde Berghmans ,Joske Dilissen ,Gerard Drieskens , Jos Stammen .

 

Jan Coninx


Historisch overzicht gedurende de eerste 50 jaar KMTC

Download
50 jaar metallic.pdf
Adobe Acrobat document 1.4 MB

Foto's doorheen de jaren


Internationale tornooien op Metallic

Documenten