Padel


Padel (Spaans: pádel) is een racket- en balsport, die gespeeld wordt in een omsloten veld, of kooi. Het wordt voornamelijk met vier spelers gespeeld, waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het lijkt een mix van tennis en squash. Het speelveld is ongeveer 25% kleiner dan een tennisveld.

 

Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt. Het doel is om de tegenstander(s) te beletten de bal terug te slaan. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien een van de wanden. Dit zorgt voor langere rally's. Dit betekent ook dat tactiek belangrijker is dan kracht, aangezien de bal steeds kan terugkeren. De sport wordt zowel recreatief als competitief beoefend. Padelspelers zijn over het algemeen lid van een padelclub, die dan is aangesloten bij een padelfederatie. De wereldpadelbond is de FIP, Federación Internacional de Pádel. (Wikipedia)

 

Onze club is in 2021 gestart met de aanleg van 4 padel-terreinen. (Zie in de link hieronder het verloop ervan) Dit met hulp van de gemeente Pelt.

Sindsdien is het ledenaantal gestaag de hoogte in gegaan en werden er al verschillende activiteiten georganiseerd. In de interclub kenden we zelfs in 2 opeen volgende jaren, 2 Limburgse kampioenploegen en 2 Vlaamse vice-kampioenploegen.

 In de sub-menu's van deze pagina vind je informatie terug aangaande de recreatieve en competitieve padel activiteiten op onze club.

Indien je interesse hebt om lessen te volgen kan je hieromtrent meer info vinden onder "Lessen" 

 

Heb je interesse om lid te worden dan vind je meer info in onderstaande interne link, alsook info aangaande de clubregels voor padel.

De club geeft je ook de gelegenheid om een racket te huren aan 2 euro of een koker met padel-ballen te kopen aan 6 euro. Dit kan je in onze kantine "De Metallic" vragen.


Als je een padel-racket wilt aanschaffen, maar je weet niet goed wat voor een het best bij je past, kan je altijd Gunther Melotte contacteren die je verschillende rackets van HOOK kan lenen om te testen en dit zonder aankoopverplichting.


Zit- en lighoek

Dankzij het knappe werk van Davy Dilissen en zijn collega kan er nu gebruik gemaakt worden van een zit- en ligruimte naast onze "container-bar" aan de padel-terreinen. Hartelijk dank hiervoor Davy !